www.castle-sk.com

Merlin

Pravidlá fóra
Toto je diskusia, žiadne linky na download.
<<

Ivet

Obrázok užívateľa

Moderátor
Moderátor

Poslať 14 Jan 2011, 15:29

Merlin

Sleduje někdo?

Jedná se o zatím 3-sériový seriál BBC, který zachycuje život Arthura a Merlin předtím, než se stali slavnými. Tedy v době, kdy je jim obou kolem 25 let.
No legendy jako takové to moc nefušuje, je zde spoustu věcí jinak. Např. že Arthur i Merlin jsou stejně staří a Arthur nemá ani ponětí, že Merlin ovládá magii, ale pokud to dokážete zkousnouz, což u mě nebyl problém, takurčitě stojí za vyskoušení.

Merlin je rodinný fantasy seriál britské stanice BBC, založený na populární legendě o králi Artušovi a čaroději Merlinovi. Z příběhového hlediska však jde o netypické zpracování, protože oproti původní legendě i jejím zažitým výkladům si seriál často hledá velmi osobitou cestu.

Merlin je přibližně stejného věku jako mladý princ Artuš, syn krále Kamelotu Uthera Pendragona, a je obyčejný venkovský hoch, který projevuje magické nadání, ale chybí mu výcvik. Král Uther ve svém království veškeré kouzelnictví před dvaceti lety zakázal a všechny, kteří magii používají, nemilosrdně pronásleduje.
Za této situace posílá Merlinova matka svého syna do královského města Kamelotu, ke svému starému příteli Gaiusovi, který je Utherovým dvorním lékařem. S jeho pomocí a pod vedením Velkého draka, který je uvězněn v jeskyních pod hradem, se Merlin potají začne učit řádné magii a posléze se dostane i ke královskému dvoru. Mladý čaroděj tak může začít naplňovat svůj osud, kterým je dosazení Artuše na trůn Kamelotu a návrat magie do království.

A trailer
  Kód:
http://www.youtube.com/watch?v=iPxq3myiQF0&feature=player_embedded

...z něj to vypadá, že je to hodně o magii, ale většinou se jedná spíše o komedii. Hlášky mezi Merlinem a Arthurem jsou nebezpečně výtlemové.

Takže, sleduje někdo? :D

From Apples to Always...
<<

AmyF

Obrázok užívateľa

Administrátor
Administrátor

Poslať 14 Jan 2011, 15:32

Re: Merlin

Sledovala som prvé časti. Ale keďže megavideo ma to nechá pozerať iba určitý čas, prestala som. Ale chcem sa raz k tomu vrátiť :lol:
Castle to Beckett: "You were mystery I was never gonna solve..."
Pracujem na: Phobophobia | Love Letters | Crash
<<

Ivet

Obrázok užívateľa

Moderátor
Moderátor

Poslať 14 Jan 2011, 15:35

Pfff :D
Stahování to jistí :-)

From Apples to Always...
<<

hlivoj

Obrázok užívateľa

Lieutenant
Lieutenant

Poslať 14 Jan 2011, 17:34

pár dielov som stiahol ale nezaujalo ma to natoľko, tak som s tým prestal.
Nesmúť za človekom, čo ťa odmietol! Veď takých ešte nájdeš stovky...
<<

--Angie--

Obrázok užívateľa

Sergeant
Sergeant

Poslať 14 Jan 2011, 21:58

Sledujem od prvej série a som ním úplne posadnutá...všetky časti v noťasi, + soundtracky a confidentialy :)
<<

Ivet

Obrázok užívateľa

Moderátor
Moderátor

Poslať 15 Jan 2011, 13:05

Já věděla, že Angiemě nezlame :-)
Já jsem se připojila tepreve před pár měsící,ale jsem na tom stejně jako ty.
A Your the voice je moje denní dávka emocí :D

From Apples to Always...
<<

AmyF

Obrázok užívateľa

Administrátor
Administrátor

Poslať 15 Jan 2011, 13:08

Pravdepodobne sa k vám po skúškovom pridám :D Potom môžeme ospevovať tie postavy. Hoci... sa mi vidí, že jediný pekný je Artuš :lol: Ale Merlin je zase zábavný.
Castle to Beckett: "You were mystery I was never gonna solve..."
Pracujem na: Phobophobia | Love Letters | Crash
<<

Ivet

Obrázok užívateľa

Moderátor
Moderátor

Poslať 15 Jan 2011, 13:15

Hele, tp já si říkalataky, že Arthur je hezký a Merlin zábavný...ale, po 3 sezónách se to nějak obrátilaa z Colinových(Merlin) očí prostě nemůžu...na ploše jsem ho měla docela dlouho :D

From Apples to Always...
<<

--Angie--

Obrázok užívateľa

Sergeant
Sergeant

Poslať 16 Jan 2011, 10:00

Ivet som v tom s tebou :)
A neviem, či si s Merlinom videla aj niečo iné...ja viem len že hral v jednaj časti Doctora Who a tam bol tiež fantastický...aj keď by som na prvý pohľad nepovedala, že je to on ( taký emo tam bol ).:)
A You´re the voice je skvelá, s tým súhlasím.:)
A ešte mám k Merlinovi aj taký (no asi je to :)) dokument, kde Colin a Bradley cestujú autom po Anglicku a rozprávajú o miestach kde sa natáčal Merlin, o histórii a tak...celkom pekné to je :) a dá sa na tom zasmiať :)
Bože ako sa teším na ďalšiu sériu :)
<<

Ivet

Obrázok užívateľa

Moderátor
Moderátor

Poslať 16 Jan 2011, 10:22

Jéé. To jsem taky viděla. Oni dva jsou spolu úžasní, hlavně když tak chodí v noci s těma proutkama :D :D :lol: :lol:
Jinak já jsem s Colinem nic neviděla, což mi alevůbec nebrání v tom ho zbožňovat. Je mladý, roztomilý a nebydlí až ta k daleko.
Až na ten jeho přízvuk. To je děs :-)

From Apples to Always...
Ďalší

Späť na Televízne seriály

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia